Master filmelemzései

Master

Outer Banks

2022. július 01. - Master.

Az egyik legnépszerűbb sorozat a legnagyobb előfizetős médiaszolgáltatón az Outer Banks (Külső partok), mely hamarosan új évaddal jelentkezik, tovább szélesítve a jelenleg is hatalmas rajongótáborát. Már csak emiatt is érdemes visszatekintenünk a sorozat eddigi cselekményére és elgondolkodnunk a sikerének titkán.

outer_banks.jpg

A kép forrása: LINK

A tizenéves amerikai kamaszok kalandjait mutatja be, lenyűgözően szép tengerparti tájakon. A helyszín: az Egyesült Államok Észak-Karolinai partvidéke az Atlanti-Óceán mentén. A terület szigetek, félszigetek, zegzugos  földnyelvek láncolata a kontinens valódi partvonala előtt, az ócánban. Nagyrészt halászok, pihenni vágyó gazdagok, nyaraló-tualjdonosok és hajósok élnek itt, élvezve a természet és a tenger közelségét. Az egyik sziget a Kildare Island 5 fiatal középiskolás (16-17 évesek) otthona, ők a "snecik" ahogyan magukat nevezik (eredetiben: Pogue-ok): Kiara (Madison Bailey), Pope (Jonathan Daviss), JJ (Rudy Pankow), John B (Chase Stokes) és Sarah (Madelyn Cline). Akad köztük gazdag szülők gyermeke, árván maradt nincstelen is, sőt a részeges apjával élő vagány is.

outer_banks_map.jpg

A kép forrása: LINK

A sorozat első két évada nagyobbrészt valóban Outer Banks területén játszódik - bár a valódi forgatások Dél-Karolinában zajlottak - sok jelenet a Bahamákon, Nassauban látható és néhány scene egyéb városban is, mint Charleston. Az eseményeket az említett 5 fiatal alakítja, akik egy több száz éve elsüllyedt, arannyal teli hajó után kutatnak, mégpedig sikerrel. Csakhogy bonyodalmak adódnak: részint a gazdag Outer Banksi fiatalok (riválisok) miatt - ők: Topper (Austin North), Rafe (Drew Starkey) és Kelce (Deion Smith) - részint pedig a leggazdagabb helyi lakos Ward Cameron (Charles Esten) révén, aki szintén az aranyra áhítozik. Megkezdődik a harc a felek között, melynek során a snecik mindig csak csodával határos módon menekülnek meg a különböző veszélyes helyzetekből. Közben szerelmek alakulnak ki, például a gyönyörű Sarah és a folyton menekülő John B között, mely kapcsolat már csak azért is viharos, mert Sarah apja az a Ward Cameron, aki a leginkább a főgonosz szerepébe kerülve töri magát az aranyért. 

Ami az egyéni színészi teljesítményeket illeti, a magam részéről több tehetséget is ki tudok emelni, első helyen a gyönyörű - idén már 24 éves - Madelyn Cline neve merül fel bennem, illetve a két fiatalember az oldalán: Chase Stokes és Rudy Pankow. Az idősebb karakterek közül a Franco Nero hasonmás Charles Esten alakítása élvezetes, aki szerintem mesterien hozza a gonosz és kétszínű milliárdost.

outerbanks.jpg

A kép forrása: LINK

Az Outer Banks hamarosan új évaddal jelentkezik, vélhetően további kalandokkal és új izgalmakkal. Sikerének legfőbb titka a gyönyörű, tengerparti helyszíneken túl, a természetesség, ami a fiatal főszereplőkből árad és a fordulatokban gazdag cselekmény, mely folyamatos meglepetéseket és izgalmakat kínál a nézőknek. Szinte minden korosztály számára szórakoztató, de a fiatalok élvezik leginkább. Értékelésem: 80%. 

vonal.jpg

A harmadik évad megjelenéséről egyelőre vegyes híreket olvasni. A Netflixlife pár hete azt írta: 2022 végén vagy 2023 elején valószínű csak a történet folytatása. Nagyon várjuk!

master_alsolec.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mastery.blog.hu/api/trackback/id/tr8617865243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása