Master filmelemzései

Master

Argylle: A szuperkém

2024. február 11. - Master.

Nem könnyű jó kémes filmet készíteni, mert ha a film komolyan veszi önmagát, akkor olyan vetélytársai lesznek, mint a Mission Impossible sorozat (ami magas költségvetésű szuper-produkció és közönség-siker) ha pedig humoros akar lenni, akkor könnyedén lecsúszik a "B" kategóriába, az olcsó és gyenge idétlenkedések közé. 

argylle.jpg

Mivel Matthew Vaughn a Kingsman filmek rendezőjeként már letette a voksát a vígjátéki megközelítések mellett, ezúttal is egy könnyed dolgot akart csinálni az Argylle leforgatásával, tele humorral. Csakhogy ezúttal az igazán vicces jelenetek valahogy elmaradnak és a poénok sem ülnek valahogy, illetve kb az első 20 perctől az egész lecsúszik oda, amitől félni lehetett: az idétlenkedések szintjére.

Már a főszereplőkkel is van némi probléma: bár minden tiszteletünk Bryce Dallas Howard munkássága felé, annyi önkritikával illett volna élnie, hogy belássa: kicsit ducivá gömbölyödve (ami amúgy nem áll rosszul neki) nem túl hiteles szuper-kém karakterében, akiről ráadásul azt próbálja beadni nekünk a forgatókönyv, hogy az egyik legjobb a szakmában. Mármint mindez azt követően lesz nyilvánvaló, hogy kiderül: életének utolsó fejezete komplett hazugság, nem is regényíró, csak egy bevetését (és sérülését) követően adtak neki új életet (kihasználva amnéziáját). Itt jön be a szójáték, mely szerint a kém-hölgy regény-főhőse Argylle valójában ő maga vagyis R. Kyle ügynök (micsoda sziporkázó szóvirág-poén).

A másik főszereplő: Sam Rockwell, aki szintén túl van már pár jó filmen, ám ő sem túl szerencsés ERRE a szerepre, tekintve, hogy apró és vékony termetével furcsa (szinte szürreális) párja a jó mázsás Dallas kisasszonynak, így szerelmes hős-párosként hangyányit komikusak.

A harmadik fő-karakter a jobb napokat látott Henry Cavill, aki viszont sajnos nem hús-vér szereplő, tekintve, hogy a regény-író hölgy képzeletében és írásaiban szerepel csupán. Szó ami szó ez sajna visszalépés a kigyúrt és jóképű Cavill számára, aki úgy tűnik lemaradt az új James Bond lehetőségről is (és valószínűleg nem őt választják majd Daniel Craig helyére).

Az alaptörténet kesze-kusza, nehezen követhető és idétlen, az akciójelenetek nem rosszak ugyan, de nem mentik meg a filmet, a karakterek viszont katasztrofálisak és sajnos humort sem nagyon kapunk. Összességében az Argylle egy nagyon gyengécske film. Bár az első percekben láthatjuk benne Dua Lipát, aki tényleg jól tolja (és nagyon szexi sárga mini-ruhájában a motoron) csak arra alkalmas nagyjelenete, hogy besegítsen a film promótálásába.

2esfel_csillag_jo.jpg

Értékelésem sajnos közepes, az 5 csillagból maximum két és fél esetleg három csillagot kaphat tőlem a nagyon gyenge rendezés és alakítások miatt.

master_alsolec.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mastery.blog.hu/api/trackback/id/tr5018324063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása